Toiduained

toiduained tiibeti meditsiinis
toiduained tiibeti meditsiinis

Iga toiduaine võib olla ravim.

See pole mitte vaid orientaalne pärimus, vaid tarkus, mida järgisid meie enda esivanemad siinses kodukandis ning sõnastas ka läänemaailma meditsiinikultuuri suurkuju Hippokrates: „Olgu toit meie ravim ja ravim meie toit.“

See ei tähenda, et me peaks toituma ainult ravimtaimedest. Kõikidel igapäevastel toiduainetel meie taldrikul on  oma omadused, mis inimese keha ühes või teises suunas mõjutavad ning tasakaalu poole või sealt välja nihutavad.

Lisaks füüsikalistele,  kõigile mõistetavatele toimemehhanismidele – keemiline koostis (vitamiinid ja mineraalained), omavad tiibeti traditsiooni kohaselt olulist osa ka maitsed.

Idamaade ravitarkuse formuleeringus, mis on omane ka meie eesti pärimusmeditsiinile on kõik kuus maitset – magus, hapu, soolane, kibe, mõru, kootav – erineva potentsiaali ja mõjuga meie keha samadest algelementidest koosnevatele koostisosadele.

Mängides nende omadustega, võime organismi sisekliimat tugevalt mõjutada ning aidata selle tasakaalule. Oskamatu toitumisega tekivad paratamatult haigused.

Loe lähemalt: Mõistmaks elementide ja maitsete toimet peame kõigepealt teadma, millist mõju elemendid meile avaldavad.


Vajuta tähele ja uuri lähemalt

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
Š
Z
Ž
T
U
V
W
Õ
Ä
Ö
Ü
X
Y

Täiendatud 26.november 2020