Incenses from Bhutan

Mis on Viiruk

Viiruk on oma olemuselt aromaatsete taimsete koostisosade segu, millest eraldub põledes lõhnavat suitsu. Viirukit kasutatakse väga mitmetes olukordades ja erinevatel põhjustel juba arvatavasti aastatuhandeid. Levinud on nende põletamine aroomiteraapilisel eesmärgil, terviseprobleemide leevendamiseks, mõnusa meeleolu ja heade emotsioonide tekitamiseks. Traditsiooniliselt on viirukit tarvitatud ruumide ja keskkonna puhastamiseks ning vaimsete toimingute teostamisel, meditatsiooniks jpm. Viiruk aitab kõrvaldada ka seisvat, halba õhku ruumides oles siis nö. iidne õhuvärskendaja.

Bhutani viirukid

Viirukite valmistamise kunst on olnud oluline osa Bhutani kultuuris juba aastasadu. Traditsiooni järjepidevus, puhtus ja äärmiselt kõrge koostisosade kvaliteet teevad Bhutani viirukid üheks kõige nõutumateks viirukiteks Himaalaja piirkonnas ja ka kogu maailmas.  On tuntav vahe Bhutaani viirukitel ja tavapärastel tiibeti stiilis viirukitel mis tulevad Nepaalist ja Indiast. Viirukipulgad on pika põlemisajaga ja nende aroom on ületamatu. Bhutani viirukid on kõik valmistatud käsitsi oskuslike meistrite tööna ja koosnevad 100% hoolikalt valitud, naturaalsetest koostisosadest mis on kogutud Himaalaja mägedest. Viirukisegude retseptid pärinevad autentsetest, pika ajalooga traditsioonidest, mida on põlvest-põlve edasi antud. Viirukid võivad koosneda kuni sajast erinevast koostisosast. Nagu näiteks: sandlipuu, kotkapuu, seeder, nelk, muskaat, saffron, gugul, jne. Meie toome Teile pakutavad viirukid kõik otse Bhutanist pika ajalooga viirukite valmistajalt

CHIMI POE JORKHANG

Chimi Poe Jorkhangi viirukite valmistamise ajalugu on pikk ja traditsiooni on edasi antud pereliinipidi põlvest-põlve. Viirukeid valmistatakse Bhutani pealinna Thimphu põhjaosas nimega Dechencholing. Viirukite retseptid mida Chimi Poe Jorkhangis kasutatakse pärinevad mitmelt kuulsalt Tiibeti ja Bhutani õpetlaselt ja joogilt nagu Guru Padmasambhava, Terton Choeji Lingpa jt. Natuke rohkem kui sajast teadaolevast retseptist kasutatakse hetkel 23. Täna kannab viirukite valmistamise traditsiooni edasi Sonam Tashi koos oma perekonnaga.


Meie pakutavad Bhutani viirukid